Oferă ajutor (Запропонуйте допомогу)

Acasă > Oferă ajutor

Call Center
Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
+40371784071
ua@brasovcity.ro

Criza umanitară din Ucraina ne aduce încă o dată Împreună.
Comunitatea brașoveană s-a mobilizat rapid pentru vecinii noștri, iar acum este momentul să ne canalizăm resursele și sprijinul către cei care vor ajunge în orașul nostru.
Vrem să îți spunem că ne bucurăm că ești aici și că te felicităm pentru dorința ta de a ajuta.
De aceea, te invităm să descoperi CUM poți să contribui la demersurile noastre de a ajuta refugiații ucraineni.

CENTRUL COMUNITAR CATTIA

Deschis NON-STOP

 • înregistrarea refugiaților care ajung în Brașov
 • peste 80 de locuri de dormit
 • masă caldă și gustări
 • cameră mama și copilul
 • asistență medicală
 • asistență juridică
 • evenimente de integrare pentru refugiați

Primim donații zilnic între 08:00-20:00.

Adresă: strada Institutului, Nr.35

- linia 24 RATBV (din Livada Poștei)

Sunt în contact direct cu o persoană / familie de refugiați.
Ce fac ?

 • Te invităm să verifici rubrica de întrebări și răspunsuri. Am adunat aici cele mai frecvente situații și modurile prin care le poți rezolva.
 • Dacă solicitarea ta nu se regăsește în lista de mai sus, te rugăm completează FORMULARUL ACESTA, folosind secțiunea NEVOI.
  În maxim 12 ore, un coleg te va contacta pentru a te ajuta să rezolvați problema.
 • Dacă situația nu poate aștepta 12 ore, te rugăm apelează numărul 0371.784.071 sau trimite email la ua@brasovcity.ro
 • Dacă te afli într-o situație care pune în pericol viața ta sau a altora, sună la 112.

DONAȚII ÎN BANI

Suntem în legătură directă cu autoritățile române, dar și cu cele ucrainene de la graniță pentru a răspunde rapid nevoilor specifice din zona dinainte și de după graniță. Cerințele sunt tehnice și specifice, de aceea o donație în bani poate fi cea mai practică și formă de ajutor, pentru că rezolvă punctual și prompt o nevoie urgentă.

 • Poți dona către Fundația Comunitară Brașov care, pe lângă proiectele proprii legate de gestionarea crizei și a refugiaților războiului din Ucraina, va distribui din sumele primite din donații către fundațiile și asociațiile locale și naționale care au ca principal scop în această perioadă refugiații din Ucraina.
  Detalii despre modalitățile de a dona AICI, cu mențiunea că poți dona pentru refugiații din Brașov, Cernăuți sau Timișoara specificând în rubrica mesaj din formular "de pe site Brasov pentru Ucraina".
  Te rugăm să selectezi în secțiunea Destinația donației ce alegi să susții.
 • Specificați în rubrica mesaj din formular "de pe site Brasov pentru Ucraina".
 • Poți de asemenea dona către Crucea Roșie Română, care achiziționează materiale necesare și le transportă apoi în convoi umanitar în Ucraina.
  Detalii despre modalitățile de a dona le găsești AICI:

Vreau să ajut
(cazare, alimente, transport)

Îți mulțumim pentru implicarea ta! Pentru a menține o situație la zi despre nevoile care apar, te rugăm să completezi FORMULARUL ACESTA, folosind secțiunea OFERTE. Poți bifa variantele prin care poți ajuta: oferi timp, servicii, cazare, produse sau altele.
Colegii noștri centralizează aceste informații și te țin la curent despre când, cum și unde te poți implica.

Vreau să donez sânge

Răniții din Ucraina au nevoie de sânge, iar o donare de sânge poate salva trei vieți.
Detalii despre Centrul de transfuzii Brașov accesănd acest LINK

TRANSPORT

E important ca cetățenii ucraineni să știe că, în această perioadă, beneficiază de anumite gratuități în ceea ce privește transportul, așadar dacă ești în contact cu refugiați, le poți spune că:

 • În Brașov, orice deplasare cu RATBV este gratuită pentru cetățenii ucraineni, în baza pașaportului
 • CFR asigură transportul GRATUIT pentru cetățenii ucraineni, în baza pașaportului
  - detalii aici
  - detalii aici
 • Pentru cetățenii ucraineni care sunt doar în tranzit în România și au ca destinație finală alte țări, Wizz Air asigură 100.000 de bilete gratuite în luna martie pentru zboruri din România, Polonia, Slovacia și Ungaria, în baza pașaportului
  - detalii aici
  - detalii aici

SERVICII MEDICALE

Cetăţenii străini şi apatrizii aflaţi în situaţii deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative”, a precizat prin comunicat de presă CNAS *Casa Națională de Asigurări de Sănătate. DETALII AICI

Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate

Regina Maria – Rețeaua Privată de Sănătate pune la dispoziție servicii gratuite pentru refugiații care vin din Ucraina, indiferent de naționalitate. Aceștia pot apela numărul unic 021 9277, iar pentru cazurile mai complexe pot trimite email la pentruucraina@reginamaria.ro.
Pentru a beneficia de aceste servicii au nevoie de dovada de călătorie din țara vecină (inclusiv viza ucraineană, atestat de muncă sau de rezidență).
Mai multe detalii aici

MedLife România

MedLife România a trimis clinica mobilă la punctul de frontieră Sighetu Marmației pentru a oferi asistență medicală de prim ajutor, a înființat centre de recoltare în Sighetu Marmației, Suceava și Galați pentru refugiații care au nevoie de testare rapidă pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 și a trimis ajutoare spitalelor din Ucraina precum materiale sanitare și echipamente medicale: paturi pentru spitalele de copii și adulți, paturi de campanie și medicamente.
Mai multe detalii aici

RMN Diagnostica

RMN Diagnostica se alătură inițiativei de a susține cetățenii din Ucraina și oferă consultații medicale gratuite și asistență medicală în clinicile din Brașov și Sibiu. Poți suna la: 0368005773 // 0372955522 // 0765112402 sau să scrii pe adresa de email:ambulator@rmn-diagnostica.ro.
Mai multe detalii aici

Life Dental Spa

Rețeaua de cabinete Life Dental Spa oferă tratamente gratuite pentru urgențe dentare pentru cetățenii din Ucraina. Disponibil în Brașov, dar și la nivel național.
Descoperă lista cabinetelor aici

SERVICII BANCARE

BCR anunță că a creat:

 • număr de telefon special, dedicat cetăţenilor din Ucraina, pentru asistenţă 24/7 în servicii financiar-bancare - +0373514244
 • suport.linia1@bcr.ro – adresă de mail suport pentru cetăţenii din Ucraina
 • Pentru cetățenii ucraineni care sunt doar în tranzit în România și au ca destinație finală alte țări, Wizz Air asigură 100.000 de bilete gratuite în luna martie pentru zboruri din România, Polonia, Slovacia și Ungaria, în baza pașaportului
 • Schimb valutar cash UAH-RON (hrivne/ grivne în lei), la cursul BNR, în limita a 2.000 de lei de persoană/paşaport ucrainean. Oferta e valabilă doar pentru persoanele cu paşapoarte ucrainene, ca ajutor umanitar
 • 0 lei costuri BCR la tranzacţiile efectuate la POS şi ATM cu cardurile emise în Ucraina
  Mai multe detalii aici

Banca Transilvania (BT) anunță că a lansat un număr de Call Center în ucraineană: +40 264 308 005 (08:00 – 20:00, luni - duminică). Deocamdată nu poți schimba grivna/hrivna/hryvna ucraineană (UAH) la această bancă, dar îți poți deschide un card bancar. Află mai multe detalii aici: detalii aici

SERVICII DE TELEFONIE MOBILĂ

Orange Romania anunță apeluri și sms-uri internaționale gratuite către Ucraina și oferă cartele PrePay gratuite distribuite refugiaților în anumite puncte de frontieră de reprezentanții Orange.
Mai multe detalii aici